Δεν πετυχαίνετε το τέλειο γαλλικό σχέδιο;

marina-nails

Δεν πετυχαίνετε το τέλειο γαλλικό σχέδιο;

Θέλω να σας εξηγήσω τα 3 βασικά λάθη που κάνετε σε αυτό το σχέδιο. 

1)Η αναλογία και η σαφήνεια είναι το βασικό κλειδί επιτυχίας.

Συχνά βλέπετε ότι στα tips (πλαστικά νύχια) το πετυχαίνετε, αλλά στα χέρια πελάτισσας βλέπετε, πάνω στα νύχια διαφορετικές φόρμες νυχιών ελεύθερου άκρου και το πλάτος του χαμόγελου του ελεύθερου άκρου. Για αυτό ευθύνεται η λάθος αναλογία μάκρος και πλάτος. Πιο πολύ από όλα, το πρώτο που βλέπει το μάτι είναι το πλάτος στο μικρό δάχτυλο και στο δείκτη, κατά κανόνα, σε αυτά τα νύχια η βάση είναι πιο κοντή άρα και το ελεύθερο άκρο θα είναι λιγότερο. Ποτέ μην μετράτε το μάκρος μόνο του ελεύθερου άκρου! Η βάση μπορεί να διαφέρει σημαντικά και στο μάκρος και στο πλάτος! Ελέγξτε την συμμετρία! Όταν λιμάρετε το ελεύθερο άκρο και η μία πλευρά είναι πιο μακριά από την άλλη, τότε η συμμετρία θα χαλάσει. Γυρίστε το χέρι της πελάτισσας και δείτε καλύτερα το ελεύθερο άκρο! Σημαντικό είναι να βρείτε τον κεντρικό άξονα και να προσαρμοστείτε σε αυτόν! 

2) Στραβή, λάθος ενίσχυση με Base Coat.

Εαν υπάρχουν καρούμπαλα και λακκούβες στην βάση, εάν η ενίσχυση σας δεν είναι σωστή αλλά χαλάει την αρχιτεκτονική του νυχιού, τότε ούτε το γαλλικό θα βάψουμε τέλεια. Μόνο σε ίσια επιφάνεια μπορούμε να τραβήξουμε την τέλεια γραμμή γαλλικού. Και μην ξεχνάτε τα λερώματα. Καθαρίστε κατευθείαν, η τροχίστε τα μετά τον πολυμερισμό. 

 3) Πολύ λίγο υλικό.

Η σαφήνεια του χαμόγελου εξαρτάται από την ποσότητα υλικού, εάν έχετε πολύ λεπτή στρώση ή δεν μοιράσατε σωστά την ποσότητα υλικού, τότε δεν θα υπάρχει η σαφήνεια. Για φωτεινό, έντονο και πυκνό χαμόγελο εγώ βάζω την ποσότητα του υλικού και την μοιράζω με λεπτό πινέλο και τραβάω το πάχος προς το άκρο του νυχιού. Το περιττό μπορείτε πάντα να αφαιρείτε με το πινέλο προς τα κάτω.   

Το γαλλικό σχέδιο μπορεί να προδώσει το λάθος σχήμα, την αρχιτεκτονική. Δεν έχετε το δικαίωμα για λάθη. Προσπαθήστε να ακολουθήσετε τα βήματα και όλα θα είναι πιο εύκολα!